Virtuoso

Vlamo's Virtuele Solistenwedstrijd

Ter gelegenheid van de VLAMO's virtuele solistenwedstrijd sloegen leerkrachten van Muziekschool De Pinte de handen in elkaar en zorgden voor professionele opnames voor hun deelnemende leerlingen.

Met enkele pianoleerlingen trokken ze naar Klaviercentrum Quatre Mains in Gent, om daar opnames te maken op een Fazioli concertvleugel.

Voor enkele leerlingen van de Suzuki gitaarklas werd een klaslokaal omgebouwd tot professionele filmset! Een spannende en leerrijke ervaring!

FINALE RONDE - DE UITSLAG

Bijna 800 muzikanten tussen 8 en 65 jaar uit heel Vlaanderen maakten een opname van hun muzikale kunnen voor VIRTUOSO, onze online muziekwedstrijd! Geen bits en bytes, maar 53 professionele juryleden van vlees en bloed zorgden aan de andere kant van het scherm voor feedback.

Op 30 maart werden de provinciale resultaten bekend gemaakt, en kregen maar liefst 11 van onze deelnemende leerlingen grote onderscheiding van de jury!

En daarboven op... werden Arne Vanmeirhaeghe (7 jaar oud - Suzuki Gitaar bij juf Eveline) en Polina Alekseeva (viool, dochter juf Nataliya) geselecteerd voor de nationale finale!

Proficiat, Arne en Polina!

Polina Alekseeva - Finalist

Arne Vanmeirhaeghe - Finalist

EERSTE RONDE

Check de behind the scenes op onze facebookpagina!

Volg ons op YouTube!